I anledning af 250 års jubilæet for det første katolske kapel i Bredgade

Planlagte Gudstjenester, koncerter og foredrag Planlagte Gudstjenester, koncerter og foredrag i Skt. Ansgar Kirke.

I anledning af 250 års jubilæet for det første katolske kapel i Bredgade

Samt 150 års jubilæum for den nuværende kirkes konsekrering

September 2015

Lørdag den 5. kl. 11-13 Procession i byen forbi de steder, der har huset gesandtskabskapeller

Søndag den 6. kl. 11.00 Pontifikalmesse med besøg af de nordiske katolske biskopper kl. 16.30 Festvesper med efterfølgende reception.

Tirsdag den 8. kl. 19.30 Koncert med Det danske Hildegardensemble

Torsdag den 10.kl.19.30 Input udefra — Debataften i kirken. Et panel af ikke-katolikker debatterer hvad Den katolske Kirke kan gøre bedre og hvilke værdier den bør holde fast på. Panelet består af Mette Bock, Erik Meyer Carlsen, Sørine Gotfredsen og Ulla Terkelsen diskuterer. Nyhedschef Jeppe Duvå er ordstyrer.

Fredag den 11. kl. 19.30 Taizé gudstjeneste (Økumenisk)

Lørdag den 12. kl. 15.00 Orgelkoncert med Bjørn Rasmussen. Carl Nielsen, Peter Møller o.a.

Mandag den 14. kl. 19.30 Orgelkoncert med Philip Schmidt-Madsen, vinder af Carl Nielsen konkurrencen 2011. Fransk orgelmusik Olivier Messiaen, Marcel Duprè, Cesar Franck samt Carl Nielsens Commotio .

Tirsdag den 15. kl. 19.30 Foredrag. Musikforsker Ole Kongsted fortæller om de ældste koralbøger fra det katolske kapel i Bredgade.

Torsdag den 17. kl. 19.30 Foredrag. Brian Patrick McGuire: ”Sankt Ansgar som menneske og Danmarks kristning”

Lørdag den 19. kl. 15.00 Koncert med Hørsholmkoret under ledelse af Klaus Munk-Nielsen. Katolsk kormusik samt en uropførelse af to salmer med tekst af sognepræst Daniel Nørgaard og musik af Klaus Munk-Nielsen

Mandag den 21. kl. 19.30 Orgelkoncert med kirkens organist Rolf Tönshoff samt klarinetist Klaus Tönshoff. Værker af: Carl Nielsen, Alessandro Marcello, Frederik Gettel, Ilivier Messiaen, Bernhard Lewkovitch, Johannes Brahms, Sergei Rach- maninov og Niels La Cour.

Lørdag den 26. kl. 15.00 Sankt Knud Lavardliturgien synges af Sankt Ansgars Kirkes udvidede kor under ledelse af Rolf Tönshoff.

Desuden vil der være miniforedrag den 9., 10. og 11. september kl. 16-18. Hvert foredrag varer et kvarter. Der vil være en udstilling på første sal i præstehuset om kirkens 250 årige tilstedeværelse i Bredgade, og denne udstilling vil være åben i forbindelse med miniforedragene og omvisninger i kirken. Der er rundvisning i kirken onsdage den 9., 16. og 23. september kl. 11.00.

Gratis adgang til alle koncerter, foredrag og omvisninger